Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine KofetARTca – v lasti podjetja KofetARTca, ustvarjalni studio, d.o.o. – so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Podatki o podjetju

KofetARTca, ustvarjalni studio, d.o.o. Štihova ulica 15 1000 Ljubljana Matična številka: 6006388000 Davčna številka: 77753798 IBAN: SI 56 031001002606941 Telefon: 059 101 097 Mobilni telefon: 070 681 331 E-naslov: nabiralnik@kofetartca.si V skladu s 1. odstavkom 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1) nismo zavezanec za DDV. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Vrste uporabnikov

Z registracijo na www.kofetartca.si/moj-uporabniski-racun postanete registriran uporabnik KofetARTce. Pravico do nakupa v spletni trgovini imajo registrirani uporabniki in gostje, ki opravijo hitri nakup ter se jim pred nakupom ni potrebno registrirati. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, geslo pa izbere sam. Če želi uporabnik spreminjati svoje podatke, lahko to stori v nadzorni plošči svojega profila.

Dostopnost informacij

KofetARTca se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije: 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra), 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), 3. bistvene značilnosti izdelkov oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami), 4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave), 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene; razvidno je prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, 7. način plačila in dostave, 8. časovno veljavnost ponudbe, 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka, 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba izdelkov in cene

Zaradi narave poslovanja preko spleta se ponudba in cene v spletni trgovini KofetARTca ažurirajo pogosto in hitro. Cene v spletni trgovini KofetARTca so enake tako za registrirane uporabnike kot za goste spletne trgovine. Cene ne vsebujejo DDV, saj v skladu s 1. odstavkom 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1) nismo zavezanec za DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenim načinom in pogoji plačila.

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med KofetARTco in kupcem je v spletni trgovini KofetARTca sklenjena v trenutku, ko KofetARTca kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka naprej so vse cene in drugi pogoji fiksni ter veljajo tako za KofetARTco kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku KofetARTce.

Način plačila

KofetARTca zaradi uvedbe davčnih blagajn s 1. 1. 2016 omogoča le še plačilo po predračunu na račun podjetja KofetARTca, ustvarjalni studio, d.o.o.. Stroškov pakiranja in dostave pri nakupu nad 28,00 € ni, do 27,99 € pa cena pakiranja in dostave znaša 2,00 €. Po dogovoru je možen tudi osebni prevzem v Ljubljani. V tem primeru ni stroškov dostave. Opozorilo: pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države EU je strošek poštnine odvisen od višine naročila in se obračunava po dogovoru z naročnikom.

Izdaja računa

KofetARTca kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Kode za popust

Koda za popust oz. promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu preko spletne trgovine KofetARTca. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti: od različnih daril do popustov. Vsaka koda je časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem roku, sicer ni veljavna. Uporaba kode za popust: • izberite izdelke, ki jih želite kupiti, in jih dajte v košarico; • ob zaključku blagajne v okence ”Koda za popust” vpišite kodo in kliknite gumb ”Uporabi kupon”. • za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust; • ko vpišete kodo za popust, se vrednost popusta avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno poravnati.

Postopek obveščanja o nakupu

 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Registriranemu uporabniku KofetARTce so na spletni strani vselej dostopni  podatki o statusu in vsebini naročila.
 • KofetARTca lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
 • Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja.

Pravica potrošnika do odstopa od pogodbe

 • Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v 30 dneh podjetju na elektronski naslov (nabiralnik@kofetartca.si) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
 • Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti izdelek, in sicer na naslov: KofetARTca, d.o.o., Štihova ul. 15, 1000 Ljubljana. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
 • Potrošnik mora izdelek vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
 • Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 30 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.
 • Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Varnost

KofetARTca uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov

 • KofetARTca se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.
 • KofetARTca za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih uporabnikov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije.
 • KofetARTca navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z registriranim uporabnikom.
 • Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
 • Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

KofetARTca bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo KofetARTca izrecno spoštovala.

Ocene, mnenja in priporočila

 • Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
 • KofetARTca omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih KofetARTca pregleda. KofetARTca ne bo objavila mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni KofetARTce ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
 • Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in KofetARTci dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. KofetARTca ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu KofetARTce, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neomejeno prenaša na KofetARTco.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina KofetARTca in vsi podatki na njej, vključno s slikami izdelkov ter grafičnimi in video elementi, so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka KofetARTca in logotip sta v lasti podjetja KofetARTca, ustvarjalni studio, d.o.o..

Omejitev odgovornosti

KofetARTca se po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da KofetARTca včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo KofetARTca kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega izdelka.

Pritožbe in spori

KofetARTca spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Vzpostaviti želi učinkovit sistem obravnavanja pritožb in ima določeno osebo, s katero se kupec v primeru težav lahko poveže (telefonsko ali po elektronski pošti). Pritožba se odda preko e-poštnega naslova nabiralnik@kofetartca.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. KofetARTca bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka. KofetARTca se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora (vsaj kar zadeva sodno reševanje) njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si bo KofetARTca vedno prizadevala, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

FollowFb.Ins.
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke: wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_, wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.

Na naši stran uporabljamo piškotke, ki analizirajo uporabo naše spletne strani in nam pomagajo zagotoviti boljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o uporabi naše spletne strani delimo tudi z našim analitičnim partnerjem, ta pa jih lahko združuje z drugimi informacijami, ki ste jim jih posredovali, ali tistimi, ki ste jih zbrali od vaše uporabe drugih storitev. Google pravilnik o zasebnosti>